ua en ru

ЛНР в Свердловську переводить школи на освітні стандарти РФ, - штаб АТО

ЛНР в Свердловську переводить школи на освітні стандарти РФ, - штаб АТО

Влади так званої "Луганської народної республіки" переводять навчальні заклади Свердловська на освітні стандарти Росії. Про це в ході брифінгу заявив спікер АТО Андрій Лисенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"За оперативною інформацією, окупаційна влада міста Свердловськ Луганської області в примусовому порядку переводить навчальні заклад на освітні стандарти РФ. Зокрема там введена 5-бальна система оцінювання знань учнів замість 12-бальною, заборонено викладання історії України", - заявив Лисенко.

Також, за словами Лисенка, українські педагоги окупованої території Луганської області з серпня 2014 р. не отримували заробітну плату і обкладають поборами, а школярі не мають можливості отримати документи про освіту та зареєструвати для участі в ЗНО.

"Керівництво бандформувань офіційно заявляє про плани отримати в Рособрнадзоре ліцензії на ведення освітньої діяльності, що є грубим порушенням як українського, так і російського законодавства", - сказав Лисенко.

Нагадаємо, в кінці грудня 2014 р. Міносвіти Росії поставило задачу визнання на території РФ документів про освіту, виданих ДНР і ЛНР.