ua en ru

ЛНР/ДНР систематично в'язнів відпускають на підконтрольній їм території

ЛНР/ДНР систематично в'язнів відпускають на підконтрольній їм території Фото: прокуратура

У Луганській області таких "звільнених" відправляють назад у в'язницю

Самопроголошені "народні республіки" на Донбасі (ЛНР/ДНР) систематично відпускає ув'язнених, які відбувають покарання на підконтрольній їй території. Про це йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури Луганської області.

"На території області набули системного характеру факти виявлення правоохоронними органами засуджених осіб, які відбували покарання в установах, розташованих на тимчасово непідконтрольної державної влади України території та звільнені за рішеннями нелегітимних органів так званих "ЛНР" і "ДНР", - йдеться в повідомленні.

У прокуратурі заявили, що рішення ЛНР і ДНР про звільнення засуджених від призначеного судом покарання, у відповідності зі ст. 9 Закону України "Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України", є недійсними і не створюють правових наслідків.

Так, в липні 2015 р. в поле зору правоохоронних органів потрапив громадянин, раніше судимий за ч. 1 ст. 122, ч. 2 ст. 309, ч. 2 ст. 307, ч. 1 ст. 185 КК України до 5 років 6 місяців позбавлення волі.

"Перевіркою встановлено, що засуджений у липні поточного року безпідставно звільнено з виправної колонії, розташованої на тимчасово окупованій території. При цьому останній не відбув у повному обсязі призначене йому судом покарання", - підкреслили в прокуратурі.

Місцевим судом було прийнято рішення про взяття особи під варту і направлення його для відбування покарання у вигляді позбавлення волі на певний раніше строк.

Нагадаємо, у червні 2015 р. у Луганської обл. затримали укладених з "довідкою про звільнення" ЛНР.