ua en ru

Лівійські повстанці готові відпустити захоплених громадян України, - неофіційні дані

Захоплених громадян України в Лівії готові відпустити. Лівійські повстанці вже не звинувачують їх у співпраці з військами Муамара Каддафі. Але забрати співвітчизників на батьківщину - поки не виходить. Про це повідомляє "5" канал.
"Нам прийшло повідомлення, що вже 22 грудня 2011 р. МБФ "Євротурбота" отримав гарантійний лист від Національної армії Лівії, підписаний заступником міністра Національної армії Лівії, про гарантії нової влади Лівії в звільнення наших співгромадян. Ми теж у зазначений вище же день повідомили всім зацікавленим сторонам, включаючи тих, хто інформує Президента України. Але чиновники відповіли відмовою і таким чином затримані українці не потрапили на Новий Рік додому"- заявила Катерина Толокка, знайома одного із затриманих в Лівії.
У МЗС пообіцяли розібратися в ситуації. Там відзначили - що забрати громадян Україні не так просто. Адже зараз у Лівії діють революційні бригади, які не підпорядковані перехідною влади. І домовитися з ними вкрай непросто. Як тільки компроміс вдасться знайти - за співвітчизниками відразу відправлять літак і заберуть на батьківщину.
Нагадаємо, 22 громадянина України, які приїхали до Лівії працювати на нафтових підприємствах, були взяті місцевими повстанцями в полон у вересні 2011 р.