ua en ru

Лівійські повстанці заявили, що повністю взяли під контроль Тріполі

Представники лівійських повстанців заявили, що повністю взяли під контроль столицю країни Тріполі. Польовий командир бойовиків опозиції Омар аль-Гюзаіл повідомив, що його сили повністю вибили підрозділи, вірні голові країни Муаммару Каддафі зі столиці Лівії. Його слова наводить Associated Press.
Як повідомляється, в самому місті люди на вулицях бурхливо висловлюють радість з приводу перемоги над багаторічним лівійським правителем. Вони штовхають ногами портрети Каддафі і стріляють в повітря з автоматів і зенітних кулеметів.
Битва за Тріполі між прихильниками і противниками Каддафі йде з минулого тижня. За непідтвердженими поки даними, вона забрала життя декількох тисяч людей. Ряд ЗМІ повідомляє, що бойовики опозиції в районах міста, взятих ними під контроль, учиняють жорстокі розправи над тими, кого підозрюють у вірності Каддафі. Дістається мігрантам з країн Тропічної Африки, так як повстанці проти лівійського лідера переконані що серед цих людей багато найманців, що воювали проти опозиції.