ua en ru

Лівія та Ірак скорочують поставки нафти

Міжнародне енергетичне агентство попередило про зниження обсягів поставок нафти з Лівії та Іраку, хоча прогноз по попиту на нафту країн ОПЕК був підвищений.

Міжнародне енергетичне агентство попередило про зниження обсягів поставок нафти з Лівії та Іраку, хоча прогноз по попиту на нафту країн ОПЕК був підвищений. Про це повідомляє телеканал "Росія 24".

У МЕА чекають, що попит на нафту ОПЕК склав 29,8 млн баррелів у добу цього року, що на 200 тис. баррелів вище за попередній прогноз.

Хоча останні оцінки припускають рівні нижче середнього виробництва організації за перше півріччя, коли показник склав 30,6 млн баррелів у добу, в агентстві попереджають, що виробництво знизиться найближчими місяцями за рахунок зниження обсягів в Іраку і Лівії.

Цей чинник вже призвів до скорочення в липні на 170 тис. баррелів, незважаючи на зростання в Саудівській Аравії до максимуму за цього рік.

Якщо в липні в Лівії обсяги виробництва скоротилися до 1 млн баррелів в добу, то на початку серпня вже помітно скорочення до 400 тис. баррелів.

Тим часом, постачання з Іраку впали нижче 3 млн баррелів в день вперше за останні п'ять місяців в липні в результаті нападу на крупний трубопровід, і, як очікується, показник знизиться ще на 500 тис. у вересні.

При цьому виробництво в країнах, що не входять до ОПЕК, продовжуватиме інтенсивно рости протягом найближчих шести місяців.

МЕА прогнозує, що зростання виробництва в Північній Америці призведе до збільшення обсягах в країнах, що не входять до ОПЕК, на 1,4 млн баррелів в добу, а загальний обсяг досягне 55,4 млн баррелів у IV кварталі.