ua en ru

Лівія гарантує безпеку засуджених громадян України, - МЗС

Міністерство закордонних справ Лівії гарантує безпеку засуджених в цій країні громадян України. Про це заявив в.о. директора департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс, передає кореспондент РБК-Україна.

"22 січня в МЗС відбулися політичні консультації з директором департаменту європейських справ МЗС і міжнародного співробітництва держави Лівія Альма Бруком Мілядом... Однією з ключових тем для обговорення було питання покращення умов утримання засуджених і затриманих в Лівії громадян України, надання їм необхідного медичного обслуговування, а також забезпечення безпеки українців в умовах погіршення безпекової ситуації в районі їхнього утримання", - сказав Перебийніс.

За його словами, директор департаменту МЗС Лівії запевнив, що "лівійська сторона гарантує і гарантуватиме належну безпеку утримання громадян нашої держави".

Нагадаємо, в серпні 2011 р. 20 громадян України - цивільних фахівців, які прибули для роботи на об'єктах лівійської нафтової промисловості - затримали в Лівії за підозрою в участі у військових діях на боці Муаммара Каддафі. Понад півроку лівійські повстанці тримали громадян України під арештом, незважаючи на те, що їх вина не була доведена.

У червні 2012 р. 19 українців засудили до 10 років позбавлення волі. Раніше в МЗС повідомили, що засуджені в Лівії громадяни України продовжують перебувати під домашнім арештом.

Читайте також: МЗС рекомендував громадянам України утриматися від поїздок до Лівії (фото)