ua en ru

У Лівії урядові війська взяли під контроль авіабазу ІДІЛ

У Лівії урядові війська взяли під контроль авіабазу ІДІЛ Фото: війська уряду Лівії встановили контроль над авіабазою ІДІЛ

На вулицях міста Сірта тривають бої між військами лівійського уряду і бойовиками

Лівійські урядові війська взяли під контроль авіабазу Аль-Гардабія, розташовану за 70 км на південь від міста Сірт (450 км на схід від Тріполі), яке вважається головним оплотом терористичного угруповання "Ісламська держава" (ІДІЛ) у країні. Про це повідомило агентство AFP.

За даними агентства, наземній операції передувало проведення "п'яти повітряних рейдів проти позицій терористів та їх обладнання".


За інформацією агентства AP, отриманою від одного з командирів лівійських урядових сил полковника Мухаммеда аль-Гасрі, вони ведуть бої з бойовиками ІДІЛ на вулицях Сірта.

Крім того, він уточнив, що урядові війська планують взяти місто в кільце, щоб перешкодити втечі ісламістів з нього.

Аль-Гасрі також попередив жителів Сірта, що місто оголошене військовою зоною і що вони не повинні наближатися до військових, інакше по них може бути відкритий вогонь.

Нагадаємо, армія Туреччини за підтримки коаліції, очолюваної США, завдала удару по позиціях "Ісламської держави" у Сирії. В результаті операції знищено 14 терористів.