ua en ru

У Лівії викрали колишнього прем'єр-міністра країни

У Лівії викрали колишнього прем'єр-міністра країни Фото: Алі Зейдан (UN Geneva)

Невідомі озброєні люди вчинили напад на готель

У столиці Лівії Тріполі невідомі викрали колишнього прем'єр-міністра країни Алі Зейдан. Про це повідомляє Al-Arabiya з посиланням на джерела.

"Невідомі бойовики викрали колишнього прем'єр-міністра Лівії Алі Зейдан, коли він знаходився в готелі в лівійській столиці Тріполі", - йдеться в повідомленні.

Згідно з повідомленням, озброєні люди вчинили напад на готель "Аль-Шарк" в центрі Тріполі, в якій зупинився Зейдан, і відвіз його в невідоме місце.

Зазначено, що це вже другий випадок викрадення Зейдан. Перший раз його викрали бойовики "Оперативної мережі лівійських революціонерів" до 2013 року. Проте він вийшов на свободу в той же день.

Нагадаємо, в минулому місяці сторони конфлікту в Лівії домовилися про перемир'я за посередництва президента Франції Еммануеля Макрона. Представники сторін конфлікту в Лівії, голова міжнародно визнаного уряду національної єдності Лівії Фаїз Саррадж і генерал Халіфа Хафтар, війська якого контролюють східну частину країни, за посередництвом Макрона, домовилися про припинення вогню і проведення дострокових президентських і парламентських виборів в країні.