ua en ru

"Ліверпуль" оголосив про рекордний трансфер гравця "Роми" Салаха

"Ліверпуль" оголосив про рекордний трансфер гравця "Роми" Салаха Фото: Мохамед Салах (liverpoolfc.com)

Таким чином, єгиптянин повертається в Англію

Англійський футбольний клуб "Ліверпуль" оголосив про перехід півзахисника Мохамеда Салаха з італійської "Роми". Про це повідомляється на сайті "мерсисайдців".

За "червоних" Салах виступатиме під 11 номером. За даними ЗМІ, контракт 25-річного єгиптянина з англійським клубом розрахований до червня 2022 року, а заробітна плата складе 5,5 млн євро на рік.

Перехід футболіста став рекордним для обох клубів. За інформацією офіційного сайту "Роми", за 25-річного єгиптянина "червоні" заплатили Вовкам 42 млн євро.

Таким чином, Салах став найбільш великою покупкою в історії "Ліверпуля", перевершивши трансфер форварда Енді Керролла, який в січні 2011 року перебрався в стан "мерсисайдців" з "Ньюкасла" за 41 млн євро.

Також перехід Салаха став рекордним і в історії "Роми", тому що виручені кошти за африканця перекрили попередню найбільшу продаж "вовків" - влітку минулого року вони за 32 млн євро продали "Ювентусу" хавбека Міралема Пьяніча.

Таким чином, Салах повертається в Англію, де нетривалий час виступав за "Челсі".

За "Рому" Салах виступав із серпня 2015 року. У складі римської команди хавбек провів 83 матчі, забив 34 м'ячі і зробив 24 гольових передачі.

Нагадаємо, півзахисник французького футбольного клубу "Ліона" і збірної Франції Корентен Толіссо перейшов в мюнхенську "Баварію".