ua en ru

Литва розпочала розслідування щодо законності ввезення в Україну авто з литовською реєстрацією

Литва розпочала розслідування щодо законності ввезення в Україну авто з литовською реєстрацією Фото: авто з литовською реєстрацією (РБК-Україна)

Литва розпочала розслідування на запит української сторони

Литва розпочала розслідування щодо законності ввезення в Україну авто з литовською реєстрацією. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Державної фіскальної служби України.

"Литовські колеги на запит української сторони розпочали розслідування щодо законності ввезення та використання на території України транспортних засобів, зареєстрованих на території Литовської Республіки", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, українські та литовські митники також домовилися удосконалити співробітництво та обмін досвідом у сфері попередження митних правопорушень, боротьби з контрабандою, протидії незаконному обігу підакцизних товарів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Україні є дві основні схеми, які дозволяють українцям їздити на нерозмитнених авто.

Перша - можна оформити транзит. У цьому випадку доведеться кожні п'ять днів перетинати кордон через одну і ту саму митницю. Або кожні 10 днів, якщо авто в'їжджає через один пункт пропуску, а виїжджає через інший.

Друга схема - автомобіль з іноземними номерами можна ввезти до України на рік за правилами Стамбульської конвенції. Вона передбачає митний режим, який дозволяє приймати на територію України автомобілі без ввізного мита. У таких випадках авто повинно бути зареєстровано на нерезидента, в Україні, у консульстві відповідної держави. Громадянин України може спокійно їздити на цьому автомобілі, якщо за документами він - співвласник машини і вписаний до техпаспорту, який виданий за кордоном.