ua en ru

Литвин вимагає, щоб міністри особисто представляли урядові проекти законів

Спікер Верховної Ради Володимир Литвин направив лист до Кабінету міністрів з вимогою, щоб міністри представляли урядові проекти законів. Про це голова Верховної Ради Володимир Литвин заявив в ході брифінгу в парламенті, передає кореспондент РБК-Україна.
"Я написав черговий лист Кабінету міністрів України, де ще раз відзначив, що проекти законів уряду повинні представляти члени Кабміну, а не десяті заступники міністрів", - сказав Литвин.
Зі слів спікера, у нього була розмова з прем'єр-міністром Миколою Азаровим щодо заяви спікера в п'ятницю, 23 вересня, коли голова ВР заявив про те, що немає підстав проводити "годину питань до уряду" через відсутність всього складу Кабміну: "Прем'єр сказав, що я ображаю Кабмін, а я відповів, що йдеться не про образу, а про взаємну відповідальність", - додав спікер.
Литвин в цілому підкреслив, що він "налаштований на конструктивну співпрацю. Сьогодні проходження документів з Кабінету міністрів у Верховну Раду займає щонайбільше місяць. Верховна Рада працює, що називається, "з коліс", і Верховну Раду треба поважати", - додав він.
Нагадаємо, в п'ятницю, 23 вересня, голова Верховної Ради Володимир Литвин на засіданні ВР заявив, що парламент не буде проводити "годину питань до уряду", присвячену забезпеченню прав соціально уразливих груп населення через відсутність повного складу Кабміну на засіданні.