ua en ru

У Литві пропонують притягнути РФ до суду за анексію Криму

У Литві пропонують притягнути РФ до суду за анексію Криму Фото: Лорета Граужінене

Своїми можливостями повинні скористатися парламентарі

Голова Сейму Литви Лорета Граужінене пропонує домагатися, щоб оцінку здійсненої Росією анексії Криму дав Міжнародний суд справедливості. Про це вона заявила на засіданні сесії Парламентської асамблеї Литви, Польщі та України у Вільнюсі у четвер, 28 травня, передає Delfi.

"У засудженні здійсненої Росією агресії ми не повинні обмежуватися лише політичними деклараціями. Час подумати про можливі судові механізми з метою дізнатися думку Міжнародного суду справедливості про окупації та анексії Криму", - сказала вона.

Вона зазначила, що для досягнення цієї мети своїми можливостями та інструментами, насамперед, повинні скористатися парламентарії.

"Кажучи це, я маю на увазі спілкування керівництва парламентських комітетів, груп по міжпарламентських зв'язках, делегацій на парламентських асамблеях, діяльність партій і індивідуальних парламентаріїв", - підкреслила спікер.

Нагадаємо, за словами секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олександра Турчинова, Росія розміщує в Криму ядерну зброю.