ua en ru

У Литві назвали "небилицями" заяву Лукашенка про табори з підготовки бойовиків

У Литві назвали "небилицями" заяву Лукашенка про табори з підготовки бойовиків Фото: голова Міністерства закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс

Литовські політики пов'язують звинувачення Лукашенка з напруженою ситуацією в Білорусі

Голова Міністерства закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс назвав "небилицями" заяву президента Білорусі Олександра Лукашенка про можливу підготовку в Литві збройних провокаторів, передає Delfi.

"Хотілося б від голови держави чути обґрунтовані заяви. В даному випадку це висмоктані з пальця небилиці", - сказав Лінкявічюс.

Також міністр закликав владу Білорусі припинити штучний пошук ворогів, щоб впоратися з напруженою ситуацією в Білорусі.

Голова парламентського комітету з національної безпеки і оборони Вітаутас Бакас також вважає "повною нісенітницею" заяви Лукашенка про табори з підготовки бойовиків.

"Це повна нісенітниця. Принаймні, я такою інформацією і наші спецслужби, щоб готувалися (провокатори), не володію і цього не могло бути", - прокоментував він заяву президента Білорусі.

Бакас також вважає, що заяви Лукашенка говорять про внутрішню напругу у країні.

"Очевидно, що Лукашенко сам перебуває в певній політичній кризі, оскільки Росія насправді тисне на Білорусь з виконанням уявних чи реальних зобов'язань з оплати боргу за нафту. З іншого боку, у цієї країни є проблеми з економікою. Це авторитарна держава, Лукашенко намагається лавірувати між Сходом і Заходом. Це може бути проявом цього метання або внутрішнього тиску, які там є, оскільки ми знаємо, що люди протестують", - сказав Бакас.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив про затримання кількох десятків озброєних бойовиків, які готували по країні збройні провокації.