ua en ru

У Литві можуть на 1,5 роки обмежити мовлення двох російських каналів

У Литві можуть на 1,5 роки обмежити мовлення двох російських каналів Фото: російське телебачення (archive.government.ru)

Каналам погрожують посиленням санкцій через "розпалювання війни і ненависті"

Литовська комісія з радіо і телебачення (ЛКРТБ) визнала, що два російських телеканали розпалюють війну і ненависть і попередила, що до них можуть бути застосовані більш жорсткі санкції, ніж звичайна заборона трансляції в Литві на три місяці. Про це повідомляє Delfy.

"Комісія визнала, що всі факти, які встановлені, достовірні", - заявив у понеділок голова комісії Едмундас Вайтекунас.

Так, ЛКРТБ встановила, що висловлювання російського парламентарія Володимира Жириновського розпалювали ненависть у програмі "Вечір з Володимиром Соловйовим" на каналі "РТР-Планета" та у програмі "Право знати" на каналі "ТВЦі".

Видання повідомляє, що в програмі на каналі "РТР Планета" Жириновський, зокрема, сказав: "Потрібно висунути ультиматум Прибалтійським державам, щоб вони відвели всі війська НАТО на 300 кілометрів від кордонів Росії, а не відведете - ми вживемо певних заходів".

Голова комісії попередив, що цього разу щодо телеканалів можуть бути застосовані суворіші санкції.

"Усьому є межа. Якщо ці три місяці ніяк не вплинули і порушення повторюються, то, на мій погляд, санкції мають бути суворішими. Можливою санкцією для них було б обмеження трансляцій від року до півтора", - сказав він.

Нагадаємо, у Литві мають намір відмовитися від використання російського програмного забезпечення в держустановах.