ua en ru

Литва виділить 80 тис. євро на гумдопомогу Авдіївці

Литва виділить 80 тис. євро на гумдопомогу Авдіївці Фото: міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс

Лінкявічюс відзначив необхідність надати допомогу жителям Авдіївки

Литва виділить 80 тис. євро на гуманітарну допомогу Авдіївці (Донецька область), що постраждала від обстрілів бойовиків. Про це заявив міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс, який відвідав Авдіївку, повідомляє Delfi.

"Сьогодні ми виділили з коштів міністерства 40 тис. євро на медикаменти через Червоний хрест. Також, як обіцяв прем'єр, виділимо ще 40 тис. євро на те, в чому більше всього потребує Авдіївка. Швидше за все, це будуть будівельні матеріали та генератори", - сказав міністр.

Як повідомляється, в результаті обстрілу Авдіївки загинули понад 30 осіб. Крім того, враховуючи тривалі обстріли Авдіївки, Лінкявічюс відзначив необхідність надати допомогу жителям міста.

"Ми повинні продемонструвати підтримку, солідарність, і ми зобов'язані допомогти людям. Займаючись великою політикою, ми не повинні забувати конкретних людей, які страждають від морозу і потреби", - додав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в останні три дні загострення ситуації в Авдіївці щодоби відбувалося до 3,5 тис. обстрілу.