ua en ru

Литва розгляне посилення рекомендацій щодо співпраці з Росією

Литва розгляне посилення рекомендацій щодо співпраці з Росією Фото: Лінас Лінкявічюс (flickr.com/nato)

У МЗС задумалися про посилення через зустріч молодіжної делегації Литви з представниками мотоклубу "Нічні вовки"

Міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс заявив, що країна розгляне посилення рекомендацій щодо співпраці з Російською Федерацією. Про це міністр повідомив в ефірі національного радіо, передає Delfi.

Відзначається, що про посилення рекомендацій Литва задумалася після того, як молодіжна делегація з литовського міста Плугне відвідала РФ, де сходила на екскурсії в військові музеї та зустрілася з представниками мотоклубу "Нічні вовки".

Лінкявічюс вважає, що подібні контакти необхідні, оскільки Росія є сусідом Литви. Разом з тим він підкреслив, що "слід пам'ятати про здоровий глузд і пильності".

"Я пропоную в першу чергу нести відповідальність тим, хто безпосередньо організовує такі заходи і бере участь в них. Ми теж, мабуть, посилимо рекомендації, якщо не виходить на місці самим зрозуміти, що відбувається і прийняти рішення", - сказав міністр.

За його інформацією, в 35 самоврядуванні Литви з 60 підтримують зв'язок з російськими містами. Міністр повідомив, що ці контакти пов'язують країни десятиліттями, однак "слід уважно стежити за кожним випадком".

Нагадаємо, Вільнюський окружний суд Литви засудив громадянина Росії Миколи Філіпченко до 10,5 років позбавлення волі за шпигунство.