ua en ru

Литва продовжує санкційну політику щодо Росії, - Грибаускайте

Литва продовжує санкційну політику щодо Росії, - Грибаускайте Фото: зустріч президент Литви та представників Меджлісу (facebook.com/cpUAct)

Санкційна політика буде продовжуватися, поки РФ не залишить окуповані території України

Литва буде продовжувати санкційну політику щодо Росії до тих пір, поки агресор не залишить окуповані території України. Про це заявила президент республіки Далі Грибаускайте у ході зустрічі з заступниками голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умеровим, Ахтемом Чийгозом і головою Союзу татар Литви Адасом Якубаускасом, передає прес-служба МЗС.

"Під час зустрічі глава держави ще раз підкреслила, що Литва засуджує і не визнає анексію Криму і буде продовжувати санкційну політику у ставленні до РФ до тих пір, поки агресор не залишить окуповані території України", - йдеться в повідомленні.

Крім того, Грибаускайте зазначила, що Росія несе відповідальність за грубе порушення прав і свобод кримських татар, за їх постійні переслідування і тиск, насильницьку русифікацію, обмеження свободи слова і віросповідання.

Президент Литви додала, що вони докладають всі зусилля для того, щоб інформація про таку антикримськотатарську політику, яку веде Росія доводилась до відома міжнародного співтовариства і залишалась на порядку денному.

Вчора відбулась зустріч Президента Литовської Республіки Далі Грібаускайте з заступниками Голови Меджлісу кримськотатарс...

Опубліковано Міністерство закордонних справ України / MFA of Ukraine 6 березень 2018 р.

Нагадаємо, в січні в Литві наклали санкції на 49 небажаних громадян Російської Федерації в рамках закону, відомого як аналог закону Магнітського.