ua en ru

Литва має намір збільшити чисельність військових інструкторів в Україні

Литва має намір збільшити чисельність військових інструкторів в Україні Фото: Литва має намір збільшити чисельність військових інструкторів в Україні

Каробліс заявив про плани розширити співпрацю в сферах кібербезпеки та освітніх програм

Міністр охорони краю Литви Раймундас Каробліс заявив про намір продовжити співпрацю з Міністерством оборони України, у тому числі збільшити чисельність військових інструкторів Литви, які вчать українських військовослужбовців. Про це міністр повідомив під час офіційної зустрічі 19 травня з Міністром оборони України Степаном Полтораком.

Також Каробліс заявив про плани розширити співпрацю у сферах демократичного контролю збройних сил, кібербезпеки і освітніх програм.

"Необхідно продовжувати співробітництво, збільшити чисельність військових інструкторів Литви, які навчають українських військовослужбовців та удосконалити цю роботу. А також розширити міжнародне співробітництво та обмін досвідом щодо напрямку суспільного демократичного контролю Збройних Сил, співпраці на рівні ССО, кібернетичної безпеки та освітніх програм", - заявив Каробліс.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що міністр оборони України Степан Полторак заявив, що Україна не планує повертати контроль над окупованими районами Донецької і Луганської області військовим шляхом.