ua en ru

У США екстрадують литовця, обвинуваченого в кібершахрайстві на 100 млн доларів

У США екстрадують литовця, обвинуваченого в кібершахрайстві на 100 млн доларів Фото: хакер (flickr.com/Christoph Scholz)

У США його будуть судити також за відмивання грошей і крадіжку персональних даних

Апеляційний суд Вільнюса прийняв рішення видати Соедененным Штатам Америки литовського бізнесмена, якого підозрюють у кібершахрайстві на суму більше 100 млн доларів відносно компаній Google і Facebook. Про це повідомляє The Associated Press.

Так, згідно з рішенням суду, бізнесмена Евальдас Римасаускаса повинні передати владі США, де його будуть судити за відмивання грошей і крадіжку персональних даних.

Римасаускаса звинувачують у тому, що він, виступаючи від імені азійських компанії-виробника комп'ютерного обладнання, обманним шляхом отримав від Google і Facebook більше 100 млн доларів.

Повідомляється, що бізнесмен зареєстрував у Латвії фірму з такою ж назвою, що і у азіатського виробника комп'ютерів, який постачав свою продукцію в США. Після цього він відправляв американським корпораціям листи про необхідність перерахувати на підставні рахунки коштів, які за контрактом належали азіатському постачальнику.

Римасаускас заперечує звинувачення. Якщо він буде засуджений, то отримає тривалий термін ув'язнення.

Адвокат Римасаускаса сказав, що його клієнт "не може розраховувати на справедливий та неупереджений судовий розгляд в Сполучених Штатах".

Зазначено, що рішення суду є остаточним. Дата екстрадиції буде оголошено пізніше в цьому місяці.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що поліція Греції затримала в Салоніках росіянина за підозрою у відмиванні грошей через криптовалюту Bitcoin. За даними поліції, росіянин з 2011 року керував злочинною організацією. За цей час учасники групи легалізували не менш 4 млрд доларів.