ua en ru

Литовський парламент засудив порушення прав кримських татар в Криму

Литовський парламент засудив порушення прав кримських татар в Криму Фото: Литва засуджує введення Росією заборони на діяльність Національного меджлісу кримськотатарського народу

Влада країни також закликає міжнародне співтовариство проявити більш активну позицію в питанні забезпечення територіальної цілісності України

Парламент Литви одноголосно прийняв резолюцію, яка засуджує дії Росії у Криму по відношенню до кримських татар і українців, які перебувають на анексованому півострові. Про це повідомляє агентство "Анадолу".


"Жителі Криму, які відмовилися після анексії Росією півострова прийняти громадянство РФ, піддаються дискримінації в різних сферах, включаючи освіту, медицину та надання соціальних послуг. Ми рішуче засуджуємо введення Росією заборони на діяльність Національного меджлісу кримськотатарського народу", - йдеться в документі.

Крім цього, у резолюції міститься заклик до міжнародного співтовариства проявити більш активну позицію в питанні забезпечення територіальної цілісності України.

Нагадаємо, Amnesty International заявили про нову хвилю репресій проти кримських татар.