ua en ru

Лісичанський НПЗ зупинений через припинення подачі електроенергії

Всі установки Лісичанського НПЗ (Луганська обл.) в ніч з 17 на 18 липня були аварійно зупинені в результаті повного припинення подачі електроенергії з боку ТОВ "Луганське енергетичне об'єднання". Постраждалих немає, всі об'єкти своєчасно переведені в безпечний стан, повідомляє прес-служба "ТНК-ВР Коммерс".

До середини дня 18 липня енергопостачання підприємства було відновлене. Фахівці Лісичанського НПЗ приступили до тестування устаткування і пуско-налагоджувальних робіт. За попередніми оцінками, для виходу на технологічний режим НПЗ буде потрібно чотири дні.

"Енергетики несуть повну відповідальність за ситуацію, що склалася. Вони повинні усвідомлювати те, що раптові зупинки багато разів підвищують знос устаткування і можуть привести до аварій на установках. Наприклад, в результаті знеструмлення заводу припинила роботу система оборотного водопостачання, що охолоджувала агрегати. Чи треба говорити, до чого це може привести та ще в таку жару?", - відзначив президент ТОВ "ТНК-ВР Коммерс" Сергій Лізунов.

Він підкреслив, що вже не вперше завод стає заручником дій енергетиків і лише завдяки високому професіоналізму колективу НПЗ вдається мінімізувати наслідки ЧП.

"Ненадійна робота підстанції Ювілейна, через яку здійснюється подача електроенергії на Лісичанський НПЗ, із регулярністю підносить нам неприємні сюрпризи. Необхідно забезпечити стратегічне галузеве підприємство від подібних ризиків", - заявив С.Лізунов.