ua en ru

Ликарчук вважає, що половина медалістів в Україні отримали відзнаки незаслужено

Директор Українського центру оцінювання якості освіти Ігор Ликарчук вважає, що половина медалістів в Україні отримали відзнаки незаслужено.

Директор Українського центру оцінювання якості освіти Ігор Ликарчук вважає, що половина медалістів в Україні отримали відзнаки незаслужено. Про це він повідомив сьогодні на прес-конференції, передає кореспондент РБК Україна.

Ликарчук повідомив, що було проведено дослідження знань медалістів за результатами зовнішнього незалежного тестування (ЗНО).

"Половина медалістів України - це липові медалісти. Максимальна кількість балів, які можна отримати на ЗНО - це 200 балів. Якщо взяти середній бал, який набрали всі медалісти України за результатами ЗНО, - це 174. Лише 9% медалістів отримали в ЗНО бали від 190 до 200 балів, а отже підтвердили свої знання на найвищому рівні", - сказав він.

Ликарчук також повідомив, що 557 медалістів за результатами ЗНО отримали лише від 124 до 150 балів.

За його словами, найгірша ситуація в Чернівецькій, Житомирській, Кіровоградській областях, а найкраща в Київській, Львівській, Донецькій, Сумській областях. Він також відзначив, що в селах ситуація набагато гірша ніж у містах.

Серед тих, хто отримав 200 балів з усіх предметів, є один випускник, який не зміг отримати в школі медалі, а серед тих, хто отримав 200 балів з двох предметів, медаль не отримали кілька десятків випускників.

Ликарчук зазначив, що в цьому році випускники отримали 15,3 тис. золотих і 4 тис. срібних медалей і зазначив, що дані дослідження мають бути взяти до уваги Міністерством освіти, бо в школах, де медалісти показали погані результати на ЗНО, це може свідчити про корупцію серед керівництва в школі.