ua en ru

Ліга арабських держав підтримала Саудівську Аравію в конфлікті з Іраном

Ліга арабських держав підтримала Саудівську Аравію в конфлікті з Іраном Фото: Ліга арабських держав (flickr.com/wykell)

У ЛАД заявили, що нарахували 76 пусків балістичних ракет іранського виробництва по Саудівській Аравії

Ліга арабських держав (ЛАД) "продемонструвала повну солідарність" з Саудівською Аравією щодо її захисту від дій Ірану. Про це заявив генсек організації Ахмед Абуль Гейт, передає Al Arabiya.

"Ми нарахували вже 76 пусків балістичних ракет по Саудівській Аравії, всі ракети - іранського виробництва. Тому ми підтверджуємо повну солідарність з Саудівською Аравією у всьому, що стосується захисту її національної безпеки", - сказав глава ЛАД.

Міністри закордонних справ країн-членів Ліги арабських держав 19 листопада 2017 року зібралися в Каїрі на надзвичайну нараду для обговорення порушень, вчинених, на їхню думку, Іраном в регіоні.

Скликаючи нараду МЗС, Саудівська Аравія вказала на "порушення, вчинені Іраном в арабському регіоні, які підривають безпеку та мир на всій земній кулі".

Нагадаємо, 6 листопада Саудівська коаліція закрила порти Ємену через пуск ракети по столиці Саудівської Аравії Ер-Ріяду. Тоді коаліція встановила контрабанду Іраном ракет, здатних долати відстань понад 900 км, на територію Ємену.