ua en ru

Ліга арабських держав звернулася до Росії з закликом припинити поставки озброєння до Сирії

Ліга арабських держав (ЛАГ) закликає Росію припинити поставки озброєння до Сирії. Таку заяву зробив сьогодні заступник генерального секретаря організації Ахмед Бен Хеллі, передає Reuters. "Поставляючи військове спорядження, ви допомагаєте вбивати людей. Це потрібно припинити", - підкреслив представник ЛАД. Він також зазначив, що спостерігачі ООН, чия місія в Сирії була припинена через зростаючого рівня насильства, повинні бути замінені миротворцями.

Нагадаємо, 12 червня державний секретар США Гілларі Клінтон заявила, що Росія, за наявною у Вашингтона інформації, поставляє Сирії ударні вертольоти. При цьому вона зазначила, що продаж таких озброєнь Дамаску "радикально посилить конфлікт" в країні. Глава МЗС РФ Сергій Лавров і посол Сирії в Росії Ріяд Хаддад спростували цю інформацію. Крім того, глава російського зовнішньополітичного відомства звинуватив США в поставках сирійської опозиції озброєння і боєприпасів, які можуть бути використані в бойових діях проти Дамаска.

У Сирії з березня 2011 р. триває протистояння влади і опозиції. Сирійська опозиція вимагає відставки президента країни Башара Асада, звинувачуючи урядові сили в масових звірства по відношенню до мирного населення. Офіційний Дамаск стверджує, що під прикриттям демократичних гасел в країні орудують "банди озброєних терористів".

Раніше повідомлялося, що в ООН назвали військові дії в Сирії громадянською війною.