ua en ru

Лідери коаліції сьогодні зустрінуться з Порошенком, - Березюк

Лідери коаліції сьогодні зустрінуться з Порошенком, - Березюк Фото: Петро Порошенко

Зустріч розпочнеться о 20:00

Лідери коаліції сьогодні, 12 травня, о 20:00 зустрінуться з Президентом України Петром Порошенком. Про це РБК-Україна повідомив лідер фракції "Самопоміч" Олег Березюк.

"Сьогодні ми збираємося у Президента", - сказав Березюк.

Найімовірніше, на зустрічі будуть обговорюватися кадрові питання. Мова йде, зокрема, про посади омбудсмена, голів Антимонопольного комітету і Фонду держмайна та членів Центральної виборчої комісії, Вищої ради юстиції, Рахункової палати, командуванні Національною гвардією та ряд інших посад.

Нагадаємо, лідер Радикальної партії Олег Ляшко повідомив, що коаліція не визначилася з кандидатами на керівні посади.

"Кадрові питання обговорювалися вчора. Це була зустріч з прем'єром, урядом і керівниками фракцій. Зараз йдуть консультації з цього питання. На жаль, сьогодні станом на цю годину домовленостей немає", - заявив Ляшко.

Зазначимо, це вже не перша зустріч Петра Порошенка з головами фракцій коаліції. Востаннє подібний захід відбувся 3 квітня. Тоді Президент України зазначив, що необхідно активізувати роботу над законопроектами коаліційної угоди для того, щоб прискорити процес реформування держави. Він закликав на політичному рівні зробити кроки щодо прискорення конституційної реформи, а також розглянути законопроект про скасування застави при вчиненні тяжких злочинів і корупції.