ua en ru

Лідери Кіпру планують досягти угоди про об'єднання до кінця 2016

Лідери Кіпру планують досягти угоди про об'єднання до кінця 2016 Фото: лідери грецької і турецької частин Кіпру

Наступна зустріч двох лідерів Кіпру запланована на 27 травня

Лідери грецької і турецької частин Кіпру - Нікос Нові Мустафа Акинджи - висловили рішучість подолати всі питання, спрямовані на досягнення врегулювання кіпрської проблеми протягом року. Про це йдеться у спільній заяві політиків, повідомляє Cyprus Mail.

В документі підкреслюється, що є ще труднощі та розбіжності, але лідери двох країн сповнені рішучості проявити необхідну волю і мужність, щоб подолати невирішені питання.

"В минулому році, беручи до уваги інтереси нашої спільноти, ми робили все можливе, щоб проявити повагу до прав всіх сторін. Наша спільна мета - це безпрограшне рішення, яке врахує інтереси і права майбутнього об'єднаного Кіпру", - йдеться в повідомленні.


Лідери двох країн заявили, що вони хотіли б підкреслити свою прихильність активізації зусиль в майбутні місяці "з метою досягнення всеосяжного угоди протягом 2016 року".

"Ми хотіли б нагадати про наше спільне переконання, що справедливе і міцне врегулювання дозволить не тільки принести мир і процвітання на Кіпр, але і послужить хорошим прикладом і буде сприяти стабільності і співпраці в регіоні", - наголошується в документі.

Наступна зустріч двох лідерів Кіпру запланована на 27 травня.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна писало про те, які уроки з кіпрського конфлікту може отримати Україна.