ua en ru

Лідери ЄС узгодили перехід до наступного етапу переговорів щодо Brexit

Лідери ЄС узгодили перехід до наступного етапу переговорів щодо Brexit Фото: Brexit (pixabay.com)

ЄС офіційно погодився перейти до наступного етапу переговорів з Британією

Лідери країн-учасниць Євросоюзу (ЄС) погодили перехід до наступного етапу переговорів щодо виходу Великобританії з ЄС (Brexit). Про це повідомляє Independent.

"Лідери 27 держав-членів ЄС офіційно погодилися перейти на наступний етап переговорів за Brexit на саміті в Брюсселі в п'ятницю", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, в ході переговорів тепер можуть обговорюватися "перехідні домовленості, а також спільне розуміння структури майбутніх відносин".

Прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей погодилася з вимогами ЄС про те, щоб основні переговори щодо торгівлі були відкладені до березня, на тлі стурбованості у Брюсселі, що Британія поки до них не готова.

Узгоджені рекомендації ради також підтверджують, що глави країн хочуть, щоб Великобританія прийняла нові закони ЄС, створені в перехідний період, але що країна "більше не буде брати участь у призначеннях членів інститутів ЄС, а також не буде брати участь у прийнятті рішень відомств ЄС".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Європейський парламент підтримав початок наступного етапу переговорів щодо виходу Великобританії зі складу Європейського союзу.