ua en ru

Лідерами електоральних симпатій стали Тимошенко, Порошенко і Бойко, - опитування

Лідерами електоральних симпатій стали Тимошенко, Порошенко і Бойко, - опитування Фото: центр соцдосліджень "Софія" представив результати опитування (pixabay.com)

7 українських партій мають шанси потрапити в Раду на найближчих виборах

Сім українських партій мають шанси потрапити до Верховної Ради на найближчих виборах, а фаворитами серед кандидатів у президенти є лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко, чинний президент України Петро Порошенко і керівник фракції "Опозиційний блок" Юрій Бойко. Про це свідчать результати опитування, проведеного Центром соціальних досліджень "Софія", передає "Інтерфакс".

Зокрема, згідно з результатами опитування, якби зараз в Україні проходили парламентські вибори, партія "Батьківщина" набрала б 12% голосів виборців, "Опозиційний блок" - 11,2%, "Блок Петра Порошенка "Солідарність" - 10,5%, "Самопоміч" - 7,1%, "Радикальна партія Ляшка" - 6,4%, партія "За життя" - 5,9%, партія "Громадянська позиція" - 5,3%.

Крім того, згідно з даними опитування, шанси подолати п'ятивідсотковий бар'єр є у партії "Свобода", за яку готові голосувати зараз 4,6%, партія "Рух нових сил" Міхеїла Саакашвілі має підтримку 3,6% серед тих респондентів, хто має намір на даний момент брати участь у парламентських виборах.

36,4% опитаних точно мають намір голосувати на найближчих парламентських виборах в Україні. 34,5% точно не впевнені, але схиляються до того, щоб брати участь у виборах. 18% - точно не будуть голосувати і 8,5% відсотка не впевнені, але швидше за все не будуть брати участь у виборах.

Разом з тим, якщо б зараз в Україні проходили вибори президента країни, то найкращі шанси вийти у другий тур мали б Тимошенко (13,5%), Порошенко (12,8%) і Бойко (11,2%).

Згідно з цим опитуванням, рейтинг інших потенційних кандидатів у президенти становить менше 7%. Так, за Олега Ляшка готові проголосувати 6,6% виборців, за одного з лідерів партії "За життя", позафракційного нардепа Вадима Рабіновича - 6,2%, за лідера "Самопомочі", мера Львова Андрія Садового – 5,4%, за лідера партії "Громадянська позиція" Анатолія Гриценка - 5,3%, за М.Саакашвілі - 4,2%, за лідера партії "Свобода" Олега Тягнибока - 3,1%, за співака Святослава Вакарчука – 2,7%, за позафракційного нардепа Дмитра Яроша - 1,5%, за прем'єр-міністра Володимира Гройсмана - 1,1%, за мера Києва Віталія Кличка - 1% респондентів.

Дане опитування проводилося з 4 по 13 вересня у всіх регіонах України, крім непідконтрольних територій Донецької і Луганської областей та Криму. Було опитано 2111 респондентів, статистична похибка не перевищує 2,2%.