ua en ru

Лідер ірландських націоналістів заявив про відставку після 34 років правління

Лідер ірландських націоналістів заявив про відставку після 34 років правління Фото: Джеррі Адамс

Він зазначив, що не буде висувати свою кандидатуру в парламент на наступних виборах

Глава ірландської націоналістичної партії Sinn Fein Джеррі Адамс заявив про свій відхід у відставку. Про це повідомляє Reuters.

Адамс зробив цю заяву під час щорічної партійної конференції в Дубліні.

"Лідерство передбачає розуміння того, коли настає час змін. Час настав. Я повністю впевнений в наступному поколінні лідерів", - сказав Адамс.

Він також зазначив, що не буде висувати свою кандидатуру в парламент на наступних виборах. Агентство відзначає, що відставка Адамса знаменує собою "кінець історичної епохи".

Зазначимо, партія Sinn Fein є політичним крилом угрупування "Ірландська республіканська армія "(ІРА), яка домагається самостійності Північної Ірландії від Великобританії. Згодом в організації відбувся розкол. Зокрема, організації "Реальна Ірландська республіканська армія" і "Тимчасова" Ірландська республіканська армія" влаштовували серію терактів на території Північної Ірландії і Великобританії в 1970-1980-х роках.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в парламенті Великобританії підтримали план уряду про скасування акта про Європейські співтовариства 1972 року, який припинить верховенство права ЄС на території Британії.