ua en ru

Лідер іракських курдів оголосив про відставку

Лідер іракських курдів оголосив про відставку Фото: Масуд Барзані (flickr.com)

Барзані з 1 листопада покине свій пост

Президент Іракського Курдистану Масуд Барзані оголосив про відставку. Про це повідомляє DW.

"Барзані з 1 листопада покине свій пост. Його письмове звернення до парламенту повинні розглянути сьогодні, 29 жовтня 2017 року», - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, глава іракських курдів планує незабаром покинути свій пост. Напередодні представник уряду курдської автономії повідомив, що президент не має наміру залишатися на посаді після 1 листопада 2017 року.

Відзначається, що Барзані направив відповідне письмове звернення до парламенту автономії з проханням про відставку. Його повинні зачитати під час запланованого на неділю, 29 жовтня 2017 року, засідання регіонального парламенту.

Так, повноваження президента розділять уряд, парламент і органи юстиції Іракського Курдистану. Раніше були перенесені заплановані на 1 листопада вибори президента курдської автономії.

Відмова глави від повноважень стався незабаром після того, як курди втратили контроль над багатою нафтою і газом іракською провінцією Кіркук. Цю провінцію курди контролювали з літа 2014 року. Барзані беззмінно керував регіоном з 2005 року.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що військові високого рангу - представники іракської армії і курдських загонів пешмерга - проводитись 28 жовтня 2017 року переговори з відведення бійців пешмерга зі спірних територій на півночі Іраку.