ua en ru

Лідер фракції Зелених у Європарламенті Ребекка Гармс йде у відставку

Лідер фракції Зелених у Європарламенті Ребекка Гармс йде у відставку Фото: Ребекка Гармс заявила про відставку

Причиною вона називає те, що їй не вдалося зробити своїх соратників проєвропейськими

Лідерка фракції Зелених у Європейському парламенті Ребекка Гармс йде у відставку. Причиною вона називає те, що їй не вдалося зробити своїх соратників настільки проєвропейськими, наскільки їй хотілося б, передає DW.

"Моє враження таке, що мені не вдалося налаштувати фракцію (Зелених) настільки безумовно проєвропейською, як того потребують нинішні часи та нинішня конфронтація", - пояснила Гармс в ефірі німецького радіо Deutschlandfunk 22 жовтня.

Гармс розкритикувала поширене у фракції ставлення "так, але", зокрема стосовно переговорів про зону вільної торгівлі між ЄС і Канадою (CETA).

"Проте твердження, що лідери переговорного процесу хотіли всю Європу зробити менш демократичною, це твердження я ніколи не поділяла, і попри це воно стало домінувати", - уточнила євродепутатка.

На її думку, в Європі надто мало пишаються досягненнями ЄС: миром, стабільністю, безпекою, демократією та відносним добробутом.

У подальшому Гармс планує сконцентрувати свою діяльність на проблемах країн Східної Європи.

Як відомо, Ребекка Гармс входить до Парламентського комітету асоціації Україна-ЄС. На чолі фракції Зелених вона перебувала близько 7 років. Найімовірнішою наступницею Гармс називають 34-річну Ска Келлер. Келлер відома своїми виступами проти міжнародних угод про зону вільної торгівлі з Канадою (CETA) та США (TTIP).

Нагадаємо, раніше керівники трьох фракцій Європарламенту, у тому числі й Зелених, закликали підняти питання про посилення санкцій проти Росії.