ua en ru

Лідер "євроскептиків" агітуватиме у Нідерландах проти асоціації з Україною

Лідер "євроскептиків" агітуватиме у Нідерландах проти асоціації з Україною Фото: Найджел Фарадж проти асоціації України з ЄС

Найджел Фарадж планує відвідати у квітні Нідерланди

Лідер британської євроскептичної партії UKIP Найджел Фарадж планує відвідати у квітні Нідерланди, щоб підтримати перед референдумом щодо Угоди про асоціацію між Європейським Союзом та Україною її противників. Про це повідомляє DW.

"Я хочу приїхати та допомогти", - заявив він у відеопосланні, оприлюдненому на веб-сайті однієї з груп, які агітують проти ратифікації Угоди.

Фарадж сподівається, що голосування у Нідерландах може вплинути на результат призначеного на 23 червня референдуму щодо виходу Великобританії з Євросоюзу.

"Якщо ви виграєте свій референдум, це допоможе також у Британії", - сказав політик.

Референдум щодо Угоди про асоціацію між Україною та ЄС має відбутися у Нідерландах 6 квітня. Його результати не матимуть обов'язкового характеру, проте в країні та в ЄС надають йому великої ваги. Проведене у січні опитування показало, що більшість виборців Нідерландів виступають проти ратифікації документа. Глава Єврокомісії Жан-Клод Юнкер попередив нідерландських виборців про небезпеку непідтримки на референдумі ратифікації Угоди.

Нагадаємо, за даними останнього соцопитування, близько 45% голландців готові підтримати ратифікацію Угоди про асоціацію України і ЄС на референдумі.