ua en ru

Особисте майно екс-міністра Присяжнюка вилучили незаконно, - адвокат

Під час обшуку в квартирі екс-міністра аграрної політики і продовольства Миколи Присяжнюка правоохоронці безпідставно вилучили приватне майно та кошти. Про це повідомив адвокат колишнього чиновника Андрій Циганков.
"Вчора практично весь день у квартирі сім'ї Присяжнюк проводився ретельний обшук. Ніяких документальних підтверджень злочинної діяльності в процесі виявлено не було. Проте, відразу після завершення обшуку, міністр внутрішніх справ Арсеній Аваков написав про це на своїй сторінці в Facebook", - поінформував Циганков.

Він підтвердив, що співробітниками правоохоронних органів дійсно були вилучені цінності, які є власністю подружжя. " Ці речі складають лише невелику частину доходу, який був офіційно вказаний у декларації про доходи мого клієнта, тому їх неможливо розцінювати як незаконно придбане майно", - сказав адвокат.

"Відомо, що до початку роботи в якості міністра, Микола Присяжнюк та його дружина займалися бізнесом. У зв'язку з нестабільною ситуацією в країні родина екс-міністра зняла кошти з депозитних рахунків. Їх зберігали в домашньому сейфі, який на вимогу правоохоронців був відкритий без заперечень", - зазначив Циганков.

Він також додав, що це може свідчити про те, що у членів сім'ї не було підстав вважати, що ці ресурси можуть бути розцінені як такі, що отримані незаконно.