ua en ru

Левус: ГПУ відновила кримінальні провадження по рейдерському захопленню "7 кілометру" в Одесі

Генеральна прокуратура відновила кримінальні провадження по рейдерському захопленню ринку "7 километр" в Одесі. Про це в четвер, 15 жовтня, під час мітингу під Генеральною прокуратурою України заявив народний депутат України Андрій Левус.

Члени Асоціації роботодавців Півдня України, Спілки підприємців малого та середнього бізнесу в Одеській області, Громадської ради підприємців промтоварного ринку 7 кілометр, підприємці ринку та громадські активісти вимагають від влади розібратися з ситуацією, що склалася навколо найбільшого українського ринку, який, за інформацією підприємців, був захоплений в рейдерський спосіб Юрієм Іванющенком (Єнакієвським) за часів президентства Януковича.

"Ринок, захоплений в рейдерський спосіб через мережу "смотрящіх", досі стало забезпечує "сім'ю" фінансами і також фінансує сепаратизм", - зазначив Юрій Борщенко, голова Асоціації роботодавців Півдня України.

Він також наголосив, що за часів правління Януковича власники ринку були змушені "подарувати" Юрі Єнакієвському 25% акцій товариства, після чого вони були відсторонені від управління підприємством. З цього моменту були створені тіньові схеми діяльності ринку, а половина прибутків йде на фінансування тероризму в Луганській області.

"ТОВ "Промринок" в 2014 р. придбало у одного підприємств, розташованого в окупованому Луганську, акції на суму 23 млн грн", - зазначив Юрій Борщенко.

На заході булі присутні понад 300 людей. На підтримку акції підприємців 7 кілометру виступили й народні депутати України Андрій Левус, Сергій Висоцький, Микола Величкович та Володимир Соляр. Вони та ще 21 народних обранців скерували відповідне звернення до правоохоронних органів.

Депутатський корпус вимагає розібратися з цією ситуацію, покарати винних, вигнати рейдерів з "7-го кілометру", повернути найбільший ринок в Європі законним власникам та вивести його діяльність з тіні".

"Ми беремо це питання на особистий контроль і робитимемо все, щоб ця справа не затягувалася і не була забута, як багато інших гучних. Україні потрібен новий етап Революції Гідності - законне очищення від мафіозних кланів Януковича та олігархів. Без цього не буде національного прогресу та успіху", - зазначив народний депутат України Андрій Левус.

За результатом зустрічі з представниками Генпрокуратури Андрій Левус також повідомив, що справа ринку забирається з обласної прокуратури, яка проявила бездіяльність, і передається в Головне слідче управління Генеральної прокуратури. А кримінальні провадження будуть відновлені вже сьогодні.

Також народні депутати та підприємці ринку зустрілися з першим заступником Голови Державної фіскальної служби Україні Сергієм Біланом, Головою Служби Безпеки Україні Василем Грицаком та Міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим та передали офіційне звернення.

Левус: ГПУ відновила кримінальні провадження по рейдерському захопленню "7 кілометру" в ОдесіЛевус: ГПУ відновила кримінальні провадження по рейдерському захопленню "7 кілометру" в ОдесіЛевус: ГПУ відновила кримінальні провадження по рейдерському захопленню "7 кілометру" в ОдесіЛевус: ГПУ відновила кримінальні провадження по рейдерському захопленню "7 кілометру" в Одесі