ua en ru

Лещенко: у Льовочкіна є у Франції незадекларований будинок вартістю 40 млн євро

Лещенко: у Льовочкіна є у Франції незадекларований будинок вартістю 40 млн євро Фото: Сергій Лещенко

Будинок знаходиться на Лазурному узбережжі Франції

Заступник голови фракції "Опозиційний блок" Сергій Льовочкін має у Франції незадекларований будинок вартістю 40 млн євро. Про це під час брифінгу заявив народний депутат України від "Блоку Петра Порошенко" Сергій Лещенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Сергій Льовочкін володіє незадекларованим будинком на Лазурному узбережжі Франції, вартість якого, згідно з незалежним аудитом, зробленим в Данії, складає 40 млн євро", - повідомив Лещенко.

За словами Лещенка, будинок управляється компанією, яка входить у сферу власності "Росукренерго".

"На момент, коли компанія "Росукренерго" досягла свого піку, а це було після того, як в 2006 році їх запустив Ющенка з Івченка на внутрішній ринок України, на той момент компанії "Росукренерго", 50% належало компанії Centragas. А половина компанії Centragas належала кіпрської компанії Prelux Holdings Limited. Компанія Prelux Holdings Limited, вона згідно з кіпрськими реєстрами управляється тієї самої Ксенією Георгиоу, яка є директором компанії, яка володіє будинком Сергія Льовочкіна на Лазурному узбережжі Франції", - уточнив нардеп.

Він нагадав, що "Росукренерго" належало Дмитрові Фірташу. Крім того, будинок Льовчкіна знаходиться по сусідству з будинком Фірташа.

Нагадаємо, кримінальну справу проти Миколи Мартиненка в Чехії можуть закрити через закінчення строків давності.