ua en ru

Терміни поставок медпрепаратів залежать від затвердження паспорта за програмами закупівель

Терміни поставок медпрепаратів залежать від затвердження паспорта за програмами закупівель Фото: Ольга Стефанишина (РБК-Україна, Віталій Носач)

Терміни поставок залежать від того, коли Мінфін затвердить бюджетний паспорт за програмами закупівель

Процес закупівель медичних препаратів за гроші держбюджету 2018 року вже розпочато. Терміни поставок залежать від того, коли Міністерство фінансів затвердить бюджетний паспорт за програмами закупівель, заявила заступник міністра охорони здоров'я з питань євроінтеграції Ольга Стефанишина в інтерв'ю РБК-Украина.

"Процес розпочато. Вперше за весь період закупівель із залученням міжнародних організацій ми почали формувати номенклатури (переліку препаратів, - ред) - один з перших етапів процесу закупівель - вже з грудня минулого року", - сказала Стефанишина.

Вона також висловила надію, що закупівлі відбудуться набагато швидше, ніж у попередні роки. Зразкові терміни поставок залежать від того, коли Мінфін затвердить бюджетний паспорт за програмами закупівель ліків.

"Це все залежить від того, коли Мінфін затвердить бюджетний паспорт за програмами закупівель ліків. Я сподіваюся, що це відбудеться в першому кварталі", - розповіла вона.

Нагадаємо, 20 грудня Міністерство охорони здоров'я України почало закупівельний процес лікарських засобів на 2018 рік.