ua en ru

Lehman Brothers Holdings заплатив 1,33 млрд дол. за частку в Archstone

Lehman Brothers Holdings, до якого увійшли нерозкуплені залишки інвестиційного банку, що розорився в 2008 році, розширює свій бізнес, щоб мати можливість розплатитися з боржниками. Lehman заплатив більше 1 млрд дол. за те, щоб отримати контрольний пакет в концерні Archstone, що працює на ринку нерухомості.

Банкрутство інвестбанку Lehman Brothers в 2008 році обвалило фінансовий ринок США і сприяло загостренню світової економічної кризи. Недавно банк-банкрут домовився зі своїми інвесторами, що виплатить їм більше 21% заборгованості. Банк до цих пір має в своєму розпорядженні активи на 65 млрд дол. і планує почати виплати по боргах вже в першому кварталі поточного року. Повернення грошей інвесторам, проте, розтягнеться на роки, і весь цей час наступник колишнього інвестбанку має намір активно продовжувати роботу.

Lehman придбав 26,5% Archstone у Bank of America і Barclays за 1,33 млрд дол. Таким чином, загальна частка Lehman в цій компанії досягла 73,5%. Офіційний представник Lehman від коментарів утрималася. При цьому вона не забула підкреслити, що метою компанії є нарощування вартості активів на користь інвесторів. За словами співбесідниці, своя згода на операцію по збільшенню частки в Archstone інвестори дали.

Нагадаємо, італійський банк UniСredit планує випустити облігації на 25 млрд євро.