ua en ru

Легалізація марихуани користується високою підтримкою в США, - опитування

Легалізація марихуани користується високою підтримкою в США, - опитування Фото: марихуана

На користь легалізації висловилися 59% респондентів

У США за легалізацію марихуани висловилися 59% респондентів, проти - 32%, 9% не відповіли на запитання. Про це свідчать опубліковані в середу результати соціологічного дослідження, проведеного телеканалом Fox News.

Так, число американців, які позитивно відносяться до зазначеної ініціативи, поступово зростала в останні роки. Так, у 2015 році її готові були підтримати 51% опитаних, 44% були проти. У 2014 році це співвідношення становило 50% і 43%, в 2013 році - 46% і 49%. При цьому в 2010 році на питання, чи потрібно легалізувати куріння марихуани в країні, позитивно відповіли лише 26% респондентів, негативно - 66%.

Зазначимо, останнє опитування Fox News було проведено серед 1002 повнолітніх жителів країни за телефоном у період з 21 по 23 січня поточного року.

Згідно з даними, на федеральному рівні закони не дозволяють зберігання і куріння марихуани, яка офіційно зараховується до наркотиків.

На даний момент в дев'яти штатах з 50 - Каліфорнії, Вермонті, Вашингтоні, Орегоні, Неваді, Колорадо, Алясці, Мені, Массачусетсі, а також у столичному окрузі Колумбія дозволено куріння марихуани в рекреаційних цілях.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в американському штаті Каліфорнія, починаючи з 1 січня 2018 року, стала легальною не тільки медична марихуана, але і марихуана, яку продають з рекреаційною метою.