ua en ru

Ле Пен відмовилася йти на допит у справі про фінансові махінації

Ле Пен відмовилася йти на допит у справі про фінансові махінації Фото: Марін Ле Пен відмовилася давати свідчення в поліції

Марін Ле Пен не прийшла в поліцію на допит у справі про фінансові махінації

Лідер французької партії "Національний фронт" Марін Ле Пен відмовилася йти на допит в поліцію по справі про підозри у використанні фінансів фонду ЄС для виплати зарплати своїм співробітникам. Про це повідомляє Reuters.

Адвокат Ле Пен зазначає, що після проведення виборів вона відповість на всі питання співробітників правоохоронних органів.

Марін Ле Пен підозрюють у нецільовому витрачанні коштів, які Європейський союз виділяє на зарплату асистентів депутатів. За даними слідства, кандидат перекладала ці кошти своєму охоронцеві Тьєррі Леж'є і чолі канцелярії Катрін Грізе, які були незаконно оформлені в якості помічників депутата.

Повідомляється, що Лежье і Гризе продовжують займати свої посади. За даними французького видання Le Nouvel Observateur, їм було незаконно виплачено 340 тис. євро.

Нагадаємо, французька поліція 22 лютого допитала у цій справі двох підлеглих лідера партії "Національний фронт" і кандидата в президенти Франції Марін Ле Пен - Тьєррі Леж'є і Катрін Грізе.