ua en ru

Лавров заявив, що Україні потрібно повернутися до ідеї децентралізації

Лавров заявив, що Україні потрібно повернутися до ідеї децентралізації Фото: Сергій Лавров

У 2014 році ідея децентралізації була схвалена на рівні міністрів США, ЄС, України і Росії

Глава Міністерства закордонних справ Росії Сергій Лавров, виступаючи на телеканалі "НТВ", заявив, що Україні потрібно повернутися до ідеї децентралізації. Про це повідомляє "РИА Новости".

Безумовно, треба думати про децентралізацію", - сказав Лавров.

Сергій Лавров заявив, що в квітні 2014 року, під час початку конфлікту в Україні, ідея децентралізації була схвалена на рівні міністрів США, ЄС, України і Росії.

"Для нинішнього періоду це незвичайний формат, але тоді саме в такому складі зібралися керівники зовнішньополітичних служб: Джон Керрі, Кетрін Ештон, вона тоді була високим представником ЄС із закордонних справ і політики безпеки, і в.о. міністра закордонних справ України Андрій Дещиця. Після багатогодинних переговорів було прийнято заяву, в якій українська сторона зобов'язалася, а всі інші вітали це зобов'язання, негайно розпочати процес децентралізації з участю всіх регіонів України", - сказав Лавров.

За припущенням російського дипломата, влада України розуміла, що країну потрібно тримати в цілісності, а для цього необхідна децентралізація.

"Потім, напевно, вирішили, що оскільки Захід став підтримувати Україну, підкидати їм гроші, напевно, "прокотить" і без всякої децентралізації. Я впевнений, що без такого, вибачте за грубе слово, "втику" з боку наших західних партнерів більше нічого зробити неможливо", - сказав Лавров.

Нагадаємо, в Кремлі заявили, що Донбас " - це все-таки Україна". Також, прес-секретар Путіна спростував постачання російських танків на Донбас.