ua en ru

Лавров заявив, що визнання "паспортів" ДНР/ЛНР відповідає мінськими угодами

Лавров заявив, що визнання "паспортів" ДНР/ЛНР відповідає мінськими угодами Фото: міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров

За словами Лаврова, указ про визнання документів ДНР/ЛНР відповідає мінським домовленостями за "духом та метою"

Указ президента РФ Володимира Путіна про визнання Росією документів самопроголошених "Донецької/Луганської народних республік відповідає мінським домовленостями. Про це заявив міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров, передає ТАСС.

За словами Лаврова, даний указ був прийнятий з метою вирішити гуманітарні проблеми на Донбасі, а тому відповідає мінським домовленостям за "духом та метою".

"Відповідає чи ні те, що відбувається духу і меті мінських домовленостей? Відповідає. Не тільки духу і меті, але і букві мінських домовленостей, в яких прямо записана необхідність вирішити усі гуманітарні проблеми цієї частини Донбасу", - підкреслив Лавров.

Міністр також заявив, що, на його думку, гуманітарна ситуація на Донбасі на даний момент знаходиться у "колосальній напрузі".

"Спроби перекрити водопостачання, газ і електропостачання, встановлення повної блокади залізничного сполучення і загроза перекриття автосполучення - тут говорити нема про що, гуманітарна ситуація зазнає колосального напруження", - сказав Лавров.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков вважає недоречними "віртуальні міркування" про визнання так званих "Донецької/Луганської народних республік".