ua en ru

Лавров: термін "Русский мир" не має нічого спільного з націоналізмом

Лавров: термін "Русский мир" не має нічого спільного з націоналізмом Фото: Сергій Лавров розповів, що таке "Російський світ"

На думку Лаврова, термін "Російський світ" відображає багатонаціональну культуру Росії

Термін "Російський світ" відображає багатонаціональну культуру Росії і не має нічого спільного з націоналізмом. Про це заявив міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров в інтерв'ю для фільму до ювілею Володимира Жириновського, передає прес-служба МЗС Росії.

"Ця теза, як і термін "Російський світ", не має нічого спільного з націоналізмом, він є частиною нашої зовнішньополітичної доктрини захисту співвітчизників, просування ідеалів і цінності "Руського світу" і відображає нашу багатонаціональну культуру", - вважає Лавров.


Він вважає, що громадян РФ об'єднує російську мову.

"У нас спільну мову, який нас всіх об'єднує — російська мова, всі наші громадяни цією мовою володіють. Російська культура за визначенням є багатонаціональною: Михайло Лермонтов зі шведським корінням і Олександр Пушкін з африканськими коренями були росіянами, ніж багато "чистокровки", — зазначив міністр закордонних справ РФ.

Нагадаємо, на початку квітня міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявил, що МЗС РФ працює над новою редакцією концепції зовнішньої політики Росії.