ua en ru

Лавров вважає невиправданою економічну блокаду Донбасу

Лавров вважає невиправданою економічну блокаду Донбасу Фото: Сергій Лавров

Лавров заявив, що необхідно сумлінне виконання всіх аспектів мінських домовленостей

Економічна блокада Донбасу нічим не виправдана і повинна бути знята невідкладно. Про це заявив глава Міністерства закордонних справ Російської Федерації Сергій Лавров, виступаючи в четвер на відкритті Ради міністрів ОБСЄ в Белграді, повідомляють "РИА Новости".

"Необхідно сумлінне виконання всіх аспектів мінського комплексу заходів через прямий діалог українських сторін, відмова від спроб ухилятися від своїх зобов'язань, валити з хворої голови на здорову, нагнітати войовничу риторику, провокувати порушення режиму припинення вогню. Абсолютним пріоритетом є невідкладне зняття економічної блокади Донбасу, яка не може бути нічим виправдана", - заявив Лавров.

Також Лавров заявив, що РФ бачить зростаюче розуміння справжніх причин конфлікту в Україну.

"Переконані, що перспектива його вирішення реальна і більше того безальтернативна... Подолання української кризи на основі мінських угод стало б важливим індикатором здатності членів ОБСЄ повернутися до основоположних цінностей держави, включаючи повагу суверенітету держав і невтручання в їхні внутрішні справи", - зазначив Лавров.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що міністри закордонних справ Російської Федерації Сергій Лавров і Туреччини Мавлют Чавушоглу зустрінуться сьогодні в Белграді вперше після конфлікту.