ua en ru

Лавров прокоментував пропозицію США з розділу Сирії на зони впливу

Лавров прокоментував пропозицію США з розділу Сирії на зони впливу Фото: Сергій Лавров

Лавров назвав ініціативу США "спрощеним підходом"

Голова Міністерства закордонних справ Російської Федерації Сергій Лавров прокоментував пропозицію США, озвучену держсекретарем Джоном Керрі, про розділ Сирії на зони впливу. Зокрема, на прес-конференції в Москві він назвав ініціативу США "спрощеним підходом", повідомляє "Інтерфакс".

"Щодо ініціативи США, як ви сказали, про розподіл Сирії на зони впливу. Це, напевно, мається на увазі нещодавня заява Джона Керрі, що потрібно домовитися, де ваші, де наші, і ці зони не чіпати, а між ними можна всіх бомбити. Ви знаєте, це дещо спрощений підхід. Все-таки принциповим є боротьба з терористами", - сказав він.


Нагадаємо, раніше повідомлялося, що США узгодили з Росією нову 24-годинну систему моніторингу режиму припинення вогню в Сирії, а також запропонували Москві розмежувати території країни, вільні від ведення бойових дій США.

"Ми навіть запропонували провести межу, абсолютну межу, і сказати: "Ви не заходьте туди, ми не заходимо сюди, а все, що посередині, - це чесна гра", - зазначив Керрі.

Він додав, що російська сторона розглядає цю пропозицію і "протягом наступного тижня або близько того" рішення буде прийнято.