ua en ru

Лавров прибув до Відня для обговорення ситуації в Україні

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров прибув до Відня, де візьме участь у 124-ї сесії Комітету міністрів Ради Європи для обговорення ситуації в Україні.

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров прибув до Відня, де візьме участь у 124-ї сесії Комітету міністрів Ради Європи для обговорення ситуації в Україні, передає "Росія 24".

У російському МЗС сподіваються, що Рада Європи дасть адекватну оцінку подіям в Україні, засудить застосування збройних сил проти мирних жителів, обмеження пересування людей між Росією і Україною, обмеження свободи ЗМІ.

На думку Москви, Рада Європи має закликати Київ чітко виконувати женевські домовленості від 17 квітня по припиненню насильства і підготовки нової конституції України, яка враховувала б інтереси всіх регіонів.

Відомо, що міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр вважає необхідним провести ще одну - другу - женевську конференцію по Україні. Разом з тим, країни "сімки", в числі яких такі європейські держави, як Німеччина і Франція, загрожують Росії новими санкціями у разі зриву президентських виборів в Україні, призначених на 25 травня.