ua en ru

Лавров: Порошенко повинен нейтралізувати прибічників війни

Лавров: Порошенко повинен нейтралізувати прибічників війни Петро Порошенко й Сергій Лавров

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що Президент України повинен нейтралізувати прихильників воєнного вирішення конфлікту на Донбасі, відстоюючи свою позицію як "Президента миру". Про це він заявив в програмі "Вести недели", повідомляє прес-служба МЗС РФ.

"Я вважаю, що якщо Порошенко є "Президентом світу" (як він себе називає) і дійсно щиро вів переговори з мінським документу, то він повинен відстоювати свою правоту і саме таким чином нейтралізувати тих, хто хоче знову ввергнути Україну в громадянську війну. А поки він намагається перевершити цих радикалів на їхньому ж полі. У цьому випадку можна залізти на паркан", з якого буде дуже важко спуститися", - заявив Лавров.

За словами Лаврова, у Порошенка в Україні є "жорстко радикальна опозиція".

"Зараз Ярош став радником, як я розумію, верховного головнокомандувача - тобто Порошенко. Це людина, що ще 1 березня 2014 р. говорив, що російська ніколи не буде говорити по-українськи, поважати греко-католицьку віру, славить Бандеру. Говорив він це про Крим, тому росіян, мовляв, в Криму бути не повинно. По-перше, це "меседж", посланий кримчанам і іншим російськомовним жителям України до того, як почалася історія так званого "сепаратизму". По-друге, він зараз буде давати поради Президенту України. І все одно кажуть, що у Порошенка є опозиція, він повинен враховувати настрої у Верховній Раді, партнерів по коаліції", - сказав російський міністр.

Нагадаємо, раніше МЗС РФ звинуватив українську владу в збочених уявлень про добро і зло.