ua en ru

Лавров і Керрі обговорили ситуацію на Донбасі і в Сирії

Лавров і Керрі обговорили ситуацію на Донбасі і в Сирії Фото: відбулася телефонна розмова Сергія Лаврова з Джоном Керрі

Лавров і Керрі провели телефонну розмову

Міністр закордонних справ Російської Федерації Сергій Лавров і Державний секретар США Джон Керрі в ході телефонної розмови обговорили ситуацію на Донбасі і в Сирії. Про це йдеться в повідомленні пресс-служби МЗС Росії.

"24 серпня за ініціативою американської сторони відбулася телефонна розмова міністра закордонних справ Російської Федерації Сергія Лаврова з Державним секретарем США Джоном Керрі", - йдеться в повідомленні.


Як повідомляється, обговорювалася ситуація в Сирії, включаючи положення навколо Алеппо, де урядові сили при підтримці російських військових проводять гуманітарну операцію, і перспективи координації дій Росії і США в боротьбі проти терористів у розвиток досягнутих раніше домовленостей, включаючи необхідність відмежування орієнтованих на Вашингтон загонів сирійської опозиції від терористичних угруповань, які прикриваються ними, на яких не поширюється режим перемир'я.

"Відбувся також обмін думками з української проблематики. Лавров закликав США використовувати свій вплив на Київ, щоб застерегти його від провокацій і спонукати до діалогу з Донбасом і до виконання всіх домовленостей, закріплених у мінському "Комплексі заходів" та в рамках діяльності "нормандської четвірки", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Лавров і Керрі проведуть переговори щодо Сирії 26 серпня в Женеві.