ua en ru

Лавров і Керрі обговорили перемир'я в Сирії

Лавров і Керрі обговорили перемир'я в Сирії Фото: Лавров і Керрі обговорили перемир'я в Сирії

Глави відомств провели телефонні переговори

Міністр закордонних справ Росії Сергія Лавров та Держсекретар США Джон Керрі провели телефонну розмову з нагоди вступу в силу режиму припинення бойових дій в Сирії. Про це повідомляє прес-служба МЗС РФ.

"Глави зовнішньополітичних відомств вітали вступ в силу режим припинення бойових дій в Сирії, продовживши обговорення модальностей його повного втілення в життя, включаючи поглиблення координації по військовій лінії між Росією і США на систематичній основі", - йдеться в повідомленні.

Також вони докладно розглянули ситуацію з підготовкою нової резолюції РБ ООН у відповідь на ракетно-ядерну діяльність Пхеньяну в порушення наявних рішень Ради Безпеки ООН.

У свою чергу, Лавров зазначив, що реакція міжнародного співтовариства повинна бути твердою і націлена на перекриття каналів підживлення ракетно-ядерних програм КНДР, але при цьому враховувати важку гуманітарну ситуацію в цій країні.

Нагадаємо, раніше Сергій Лавров і Держсекретар США Джон Керрі провели телефонну розмову, в ході якої обговорили умови припинення бойових дій в Сирії.