ua en ru

Лавров: немає яких-небудь підозр, що Савченко невиліковно хвора

Лавров: немає яких-небудь підозр, що Савченко невиліковно хвора Фото: Сергій Лавров

Лавров заявив, що російські лікарі регулярно оглядають Савченко

Міністр закордонних справ Російської Федерації Сергій Лавров заявив, що російські лікарі регулярно оглядають українську льотчицю Надію Савченко, і, за їх відомостями, немає яких-небудь підозр, що вона невиліковно хвора. Про це Лавров заявив в інтерв'ю "НТВ".

"За нашими даними (а наші лікарі її оглядають регулярно, я спілкуюся з керівництвом ФСВП Росії), немає яких-небудь підозр, що Н. Савченко невиліковно хвора. В цілому вона почуває себе нормально, займається фізкультурою", - заявив Лавров.

Крім того, Лавров не виключив, що справа Савченко і допінговий скандал в РФ "спеціально організовані і повинні бити по іміджу Росії".

"Я не прихильник теорії змов, але, звичайно, не можна не звернути увагу, що дуже багато накладається одне на інше. Звинувачення, висунуте на адресу Н. Савченко, надзвичайно серйозне: участь у навмисному вбивстві російських журналістів в зоні конфлікту. Їх долею, як неодноразово підкреслював МЗС Росії, мало цікавляться західні благодеятели Києва, але Н. Савченко "розкручують" і використовують її особисту, напевно, незавидну ситуацію у відверто політичних цілях. Судячи з усього, їй самій це подобається, і вона цьому активно підіграє. Це їх вибір", - заявив він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що українські лікарі, які намагалися отримати дозвіл на обстеження української льотчиці, народного депутат Надії Савченко, змушені були покинути територію РФ, оскільки так і не отримали дозвіл на зустріч з льотчицею.