ua en ru

Лавров і Керрі домовилися сприяти конституційної реформи в Україні

Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров і Державний секретар США Джон Керрі домовилися продовжити робочі контакти з пошуку шляхів врегулювання в Україні

Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров і Державний секретар США Джон Керрі домовилися продовжити робочі контакти з пошуку шляхів врегулювання в Україні через швидкий запуск конституційної реформи за підтримки з боку міжнародного співтовариства у загальноприйнятній формі і при повазі інтересів усіх регіонів України. Про це стало відомо за результатами телефонної розмови між ними 16 березня, що відбулася за ініціативою американської сторони, повідомляє прес-служба російського МЗС.

"Міністри обмінялися думками про розвиток кризової ситуації в Україні. З російської сторони було підкреслено, що почастішали останнім часом провокаційні акції і радикальних ультранаціоналістичних сил у південно-східних регіонах, які вже призвели до жертв серед мирного населення, серйозно дестабілізують обстановку. Лавров закликав використовувати вплив США на нинішню київську владу, щоб спонукати їх до прийняття дієвих заходів щодо припинення масового беззаконня і свавілля щодо російськомовного населення, наших співвітчизників, всіх українських громадян, які зазнають переслідувань за інакомислення", - наголошується в повідомленні.

Керрі запевнив, що Вашингтон вже проводить необхідну роботу і розраховує на те, що вона скоро дасть позитивний результат.

З російської сторони була підтверджена принципова позиція щодо проведеного в Криму референдуму.